منتديات لزق و قص
نورتنا بزيارتك
هذه الرسالة تفيد بانك غير مسجل بالمنتدى الرجاء التسجيل او تسجيل الدخول
التسجيل بهذا المنتدى يتطلب تفعيل العضوية الرجاء تفعيلها بعد التسجيل من خلال بريدك الالكتروني

منتديات لزق و قص

نحن نعمل حبا في الله و طمعا في الجنه
 
الرئيسيةالبوابةمكتبة الصورس .و .جبحـثالتسجيلالأعضاءالمجموعاتدخولدر دــشـة
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
ADRIANO
 
red_dragon
 
the under taker 16_0
 
sonyic
 
mosaab
 
Body
 
fa3l 5eer
 
darkness kingdom
 
~gege~
 
elshemy92
 
المواضيع الأخيرة
أغسطس 2017
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
اليوميةاليومية
احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 237 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو ابوعادل فمرحباً به.

أعضاؤنا قدموا 2178 مساهمة في هذا المنتدى في 901 موضوع

شاطر | 
 

 اشهى الاكلات المصرية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
red_dragon
الجنرال
الجنرال
avatar

اوسمة :

ذكر الميزان التِنِّين
عدد الرسائل : 321
العمر : 28
البلد : مصر
الوظيفة : مهندس على ما تفرج
نقاط : 451
تاريخ التسجيل : 08/02/2009

مُساهمةموضوع: اشهى الاكلات المصرية   الثلاثاء يونيو 23, 2009 6:41 am

المكرونه بالبشاميل

(المقادير)


-كيس مكرونه اقلام
- نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه
- كيلوونصف لبن 3ملاعق دقيق

-3ملاعق سمن 2بيضه ملح فلفل بهار

طريقه

* _تسلق المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم الزيت علشان متعجنش

*_بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد نعمل البشاميل
*_نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب

*_ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل

*_نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج وتقدم ***


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

(الكشري المصري)


(المقادير)

*-كوب عدس اسمر
*- 1كوب أرز مصرى
*- 4بصلات مقطعة حلقات
*-3حبات طماطم

**(ملعقة صلصة)

**( معكرونة مسلوقة)
**(ثوم مفروم)
**( ثلث فنجان خل أبيض-فلفل حار أو رومى)
**(حمص مسلوق)


الطريقة:

طريقة الكشرى :

&_يسلق العدس نصف سليق
&_نحمرالبصل فى الزيت حتى يصبح لونه بنيا ثم ينشل من الزيت ثم

&_يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و يقلبان ويوضع عليهم الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج

&_تشوح المعكرونة المسلوقه فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و ذلك قبل التقديم مباشرة

طريقة الصلصة:

*1-يدق 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و يحمر فى قليل من الزيت

*2-تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة الصلصة

*3-يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة لحد ما تتسبك


طريقة الدقة:

*1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم
*2-عصير ليمونتين
*3-خل - ملح - كمون - فلفل أسود
*4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا

&&&&عند الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم الحمص ثم الصلصة ثم البصل على الوجه

(((((((((((((((((((((((((((******))))))))))))))))) )))))))))))))

[size=25]كفتة الارز

المقادير

1/2 كيلو لحم مفروم
1/4 كيلو ارز
عدد 4 بصلات
4 حزم بقدونس


الطريقة
نغسل الارز جيدا ونضعة فى الهواء حتى يجف وبعد كدة نطحنة فى المطحنة الى قطع ناعمة
بعد فرم اللحمة جيدا وتقطيع البقدونس الى قطع صغيرة صغيرة مع فرمة سيتم اضافة البصل المفروم اللى باقى المكونات
مع اضافة البهرات ملح فلفل وثوم حسب الرغبة
وبعد ذلك سنخلط المكونات جيدا مع البعض ويستحسن ان نقوم بخلطهم فى الكبة او اداة الدق ((الهون )) للبيت المصرى
حتى نتأكد من اختلاط جميع الاجزاء ببعضها
سيتم عمل المفدار كلو وتشكيلو الى اصابع
ثم اللى القلى فى الزيت
بعد الانتهاء من عمل الكفتة نقسر ثوم ونضع علية بعض الزيت
ونحمر الثوم عادى فى الزيت
ثم نضع صلصلة الطماطم علية وبعد الانتهاء نضع بعض من اصابع الكفتة فى الصلصلة قبل اكتمال التسبيكة بقليل
وتقدم بصلصة وبدون ساخنة
[/size]
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

ويا رب تكون الاكــــــــلات عجبتكـــــــــــــم

_________________

ادخل هنا لتمحو ذنوبك
http://www.shbab1.com/2minutes.htm
لا تقرأ و ترحل
كن ايجابا وشارك ولو حتى بكلمة شكر
لكاتب الموضوع حقوق و اقل حقوقه كلمة شكر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
كيكو
مبتدأ
مبتدأ


انثى الاسد التِنِّين
عدد الرسائل : 19
العمر : 28
نقاط : 32
تاريخ التسجيل : 12/07/2009

مُساهمةموضوع: رد: اشهى الاكلات المصرية   الإثنين يوليو 13, 2009 9:23 pm

عجبتنا بس لازم نجرب ودا هييجى بخسارة الدنيا غلت
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
red_dragon
الجنرال
الجنرال
avatar

اوسمة :

ذكر الميزان التِنِّين
عدد الرسائل : 321
العمر : 28
البلد : مصر
الوظيفة : مهندس على ما تفرج
نقاط : 451
تاريخ التسجيل : 08/02/2009

مُساهمةموضوع: رد: اشهى الاكلات المصرية   الإثنين يوليو 13, 2009 9:30 pm

شكرا لمرورك
و احب اقولك مهو يا التوفير يا الاكل الكتير
يعني عشان ناكل اكلة محترمة لازم نصرف
Sad

_________________

ادخل هنا لتمحو ذنوبك
http://www.shbab1.com/2minutes.htm
لا تقرأ و ترحل
كن ايجابا وشارك ولو حتى بكلمة شكر
لكاتب الموضوع حقوق و اقل حقوقه كلمة شكر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
اشهى الاكلات المصرية
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات لزق و قص :: ][][§¤°^°¤§][ منتديات الاسرة والمجتمع][§¤°^°¤§][][ :: مطبخ المنتدى-
انتقل الى: